PaulenMoos.reismee.nl

Jaaaaa, een reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn……

Maandag 7 december, we zijn dik over de helft van onze vakantie, nog 11 dagen te gaan. We hebben niet het idee dat we hier al zo lang zitten maar ook niet dat we pas beginnen. Besef van tijd en dagen ben je hier kwijt. In het begin konden we mooi refereren aan mijn verjaardag en deze dagen met Sinterklaas. Iedere ochtend vragen we aan elkaar ' dus het is nu die en die datum en die en die dag? Zo blijven we een beetje scherp want we hoeven eigenlijk nergens op te letten, alleen als we gaan vliegen.

Zoals vandaag eigenlijk, we moeten voor 15.30 uur de camper inleveren en we hebben om 9.45 uur een reisje langs de Swan River geboekt staan. We kijken de koelkast na, de spulletjes die we overhebben zetten we in de campingkitchen en als de koffers en tassen in de camper staan gaan we weer op pad. Na wat oponthoud in het verkeer en parkeermeters die niet werken komen we toch nog 1 minuut voor tijd aan bij de boot. Het is een grote boot waar je deels binnen kan zitten maar ook overdekt buiten. Laat het nou net deze ochtend bewolkt zijn en hard waaien, het is echt fris! Ik ben al gewisseld van t-shirt, van spaghettibandje naar mouwtje. De boottocht is zo zo, we zien wel veel maar alles best op grote afstand. Er staan prachtige huizen langs de kant, de 1 nog mooier dan de ander en de duurste is een enorm pand met bijgebouwen, op dit moment is daar een bod op gedaan van AUS$ 74,5 miljoen. Al met al, het is lekker om buiten te zijn maar we hadden ook iets leukers kunnen doen. We hebben nog even een leuk gesprekje met een Engelse, die in Zwitserland woont en werkt, de vader van haar kindje woont in Kaapstad maar is ook Engels en zij reist samen met zoontje Charles (+/- 1,5 jaar oud) een beetje de wereld over in de wintermaanden als ze niet werkt. Tja, zo kan het ook, lekker multicultureel....

Na de boottocht gaan we eigenlijk liever de camper inleveren dan naar de dierentuin, kunnen we daarna nog even de stad in en weer niet moeten jakkeren. We rijden langs ons hotel om de bagage vast af te geven maar we krijgen direct onze kamer toegewezen, nog makkelijker. We dumpen alles boven en rijden dan naar de camperboer. We zetten de camper nog even langs de kant om 'm schoon op te leveren en rijden dan naar Maui. Wat we deze 10 dagen gezien hebben is dat we de caravanparken erg leuk vinden en de cabins ook maar dat het hele campergedoe (dus koken en slapen in de camper) niet echt iets voor ons is. Het constante opruimen van je bed en ieder dingetjes voordat je gaat rijden, geen cruisecontrole hebben, langzamer moeten rijden dan een auto en heel voorzichtig in de bochten en een veel langere remweg, allemaal dingetjes die we net niet leuk genoeg vinden om constant in zo'n ding te rijden. Maar het buiten leven, de camping en de wat meer basic manier van reizen vinden we prima. Wasjes draaien op de camping, Internetten in de campingkitchen, allemaal prima maar niet meer slapen op zo'n heupverziekend matrasje. De camper werd nog even helemaal gecheckt door een Maui mevrouw en we bleken 1581 kilometer gereden te hebben, niet mis he?! We hebben in ieder geval veel plezier gehad de afgelopen dagen, nu nog 1 dag in een hotel en dan vertrekken we weer uit Perth. We hebben het aan deze kant erg leuk gehad, het is inderdaad anders dan aan de Oostkust, nog gemoedelijker, nog groener, nog meer vliegen maar zeker de moeite waard!

Na nog een paar uurtjes in de stad gaan we naar ons hotel, het wordt tijd om de bagage op orde te krijgen want bijbetalen willen we nu natuurlijk niet. Eerst maar eens goed de bagageregels vragen aan de conciërge van het hotel en hij belt voor ons naar vliegmaatschappij Qantas. Het blijkt helemaal anders te zijn dan wij denken. Je mag niet alleen gewoon alle vloeistoffen (in alle formaten) meenemen in je handbagage (mag alleen op binnenlandse vluchten maar is wel heel fijn om te weten!), je mag zelfs 5 liter!!!!!!!!!!!!! wijn meenemen per persoon, gewoon in je handbagage! Nou, hadden we dat geweten, wij zijn heel keurig geweest en hebben maar 5 flessen gekocht dus we kunnen nog wat meenemen, zeker omdat er in Sydney 1 uit gaat en we er nog wel 1 soldaat maken met z'n tweetjes. Dat wordt dus nog even wijnshoppen..... En je koffer mag zelfs maximaal 23 kilo wegen, nou hopen dat dat gaat lukken, vast wel, m'n nieuw koffer weegt toch 1,3 kilo minder dan de vorige....

We doen nog even een belrondje naar Nederland en dan gaan we slapen, het wekkertje gaat weer om 7.00 uur morgen, eens kijken wat Melbourne ons de komende dagen gaat brengen.

Reacties

Reacties

f.m.van.wijk@planet.nl

Hoi Paul & Monique,
Eindelijk tijd gehad om jullie fantastische belevenissen te lezen. Het is werkelijk overweldigend. Kunnen jullie het allemaal nog een beetje hendelen???? Volgens mij hebben jullie hierna weer een vakantie nodig om bij tekomen. De foto's zijn ook super. Strak blauwe luchten veel zonneschijn, witte stranden wat wil een mens nog meer!!!!! Geniet nog lekker door. Ik geniet wel van jullie verhalen en foto's.

Een regenachtige groet uit Tiel

Marlies.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!