PaulenMoos.reismee.nl

Niet veel bijzonders..

Dinsdag 1 december is het alweer, bijna 2,5 week onderweg en dus zit er bijna 50% van de vakantie op. Vandaag was letterlijk en figuurlijk geen dag om over naar huis te schrijven. Er zijn oa. ff wat minder leuke dingen gebeurd; stokken vergeten op de camping voor het zonneluifel, luchtfilter eraf gereden omdat de bus toch net iets te hoog was en zo nog een paar dingen. Zijn er nog leuke dingen gebeurd die dag? Nou, we hebben 2 slangen gezien, 1 bruine van +/- 2 mtr. en een zwarte met gele kringen en Paul heeft de Mammoth Cave bezocht.... En verder, verder gaan we met 2 december...

Twee december, dat was gisteren. Toen hebben we besloten het rondje weer korter te maken. In Pemberton waart we nu zitten is het best fris en bewolkt en daar heb ik dus geen zin in. En ik heb ook geen zin in jasjes/truien en lange broeken, ik mis de zon en het zwemmen. Het is potverdikke al een week geleden dat ik voor het laatst m'n bikini aan had. En we moeten natuurlijk de palen ophalen anders kunnen we fluiten naar de borg van AUS$ 220, en daar kunnen we heel wat wijntjes voor drinken in Marget River. We rijden dus vanuit Pemberton richting Bunburry om daar de 2 excursies te regelen voor vrijdag en zaterdag. We nemen vandaag een groot stuk de toeristische route omdat er best veel te zien is. Moet gezegd worden, de omgeving is hier prachtig. Eerst gaan we van de route af om de Glocuester Tree te bekijken, een enorme Karri boom van 54,5 meter die beklommen kan worden. Ze hebben grote ijzeren treden in de boom gemaakt en een soort beschutte leuning en zo kan je naar boven klimmen. Geen aanrader om dit nu te doen aangezien je overal opgevreten wordt door de vliegen. Wat vliegen betreft, het is nog net niet zo erg als in de Outback maar het zijn er wel veeeeeeeeeeeeel, getverrrr.......Nadat Paul de boom beklommen heeft (6 treedjes J ) gaan we weer op pad, er moet flink wat gereden worden vandaag maar we willen ook graag de tijd nemen om hier en daar uit te stappen. Zo rond een uur of 10 rijden we langs de Wine & Truffle Co., 1 van de wineries die op mijn lijstje staat. Je kan hier naar truffels zoeken maar vooral truffel en wijntjes proeven. Het is een ontzettende leuke, frisse zaak en als wij vertellen waarvoor we komen wordt er gelijk het e.e.a verteld en aangeraden. Zo kiezen we uiteindelijk voor een paar sneetjes hazelnootbrood met truffelpasta (echt overheeeeeeeerlijk!!!) en een paar heerlijke wijnen. We kopen uiteindelijk een fles rosé en een flesje truffelolie, echt superlekker!

Maar we gaan weer op pad, we komen onderweg enorme grote loofbomen tegen, rijden langs appelgaarden (Donnybrook, het gebied van de Granny Smith en de Pink Lady) en komen in het wild emu's en kangoeroes tegen en semi-wild een Alpaca. Als we eindelijk eens op tijd in een Visitors Centre zijn blijkt dat we daar niet echt wijzer worden over de excursies en vertrekken richting Busselton. Daar zoeken we een camping op en proberen voor het eerst een huisje. We hebben mazzel; dit weekend is de Iron Man Race en er zijn heel wat plekken besproken maar we krijgen een lekker ruim huisje toegewezen. Alles erop en eraan, keukentje, slaapkamer(s), behoorlijke badkamer en een grote koelkast, heerlijk! We gooien een paar wasjes in de machines zodat we niet meer zo muf ruiken en gaan daarna ons eten maken. Gedurende die avond bedenken we hoe we het een volgende keer zullen doen, geen camper meer maar een ruime huurauto en dan cabins op de camping. De camper is/was leuk hoor, begrijp me niet verkeerd maar toch, met 2 grote mensen, een snurker (ikke) en al die zooi is het toch fijner om wat ruimte te hebben en gewoon lekker te kunnen slapen in een bed. Hier kunnen we ook buiten zitten en heb je toch het 'campinggevoel' alleen op een iets ruimere manier.

Nadat we de wasjes uit de droger hebben gevist gaan we lekker naar bed, boekje lezen en morgenochtend gaat het wekkertje weer om 7.00 uur... Vakantie????

Reacties

Reacties

Joey en Zoey

miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw miauw

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!