PaulenMoos.reismee.nl

Perth

Eergisteravond aangekomen in Perth. Een vlucht van 5 uur en hoe gek dat ook klinkt, het duurde gevoelsmatig langer dan de hele reis vanuit Nederland naar Australië! Maar nu geen eten aan boord, geen films, weinig eigenlijk en dan duurt het gewoon allemaal langer. We zijn nu 16 dagen onderweg en hebben al zoveel gezien. De auto hebben we vrijdag ingeleverd, op de teller stond 2322 km, wat een end he?!

Gisterochtend hebben we lekker lui gedaan, beetje uitgeslapen, ontbeten in het hotel en daarna de stad in. Wat is dit een prachtige stad zeg! Van een aantal mensen had ik al gehoord dat de westkust heel anders is dan de oostkust en zo op het eerste gezicht lijkt dat te kloppen. De stad is vreselijk ruim, prachtige parken, heel veel palmbomen, mooie planten en relatief gezien weinig mensen, we voelen ons helemaal thuis hier. De hele dag hebben we in de stad gelopen, beetje geshopt, lekker sushi gegeten tussen de middag en weer lekker geshopt. Nu de Kerstdagen in aantocht zijn kom je hele leuke aanbiedingen tegen maar helaas, de koffers zitten al behoorlijk vol van zichzelf dus heel veel kopen is er niet bij. Wel een nieuwe koffer gekocht, net als 2 jaar geleden. De koffer die ik toen heb moeten kopen moest mijn koffer met een kapotte rits vervangen en een rits die niet sluit is niet handig op vakantie. Helaas was er toen niet echt een koffer die helemaal aansloot bij mijn wensen en we hadden nog maar een paar uur voordat we weer moesten vliegen dus we hebben er maar 1 gekocht. Deze koffer was lekker groot maar zo groot dat als je 'm tot het maximum vulde je aan zo'n 35 kg. Kwam en dat mag niet he. Dus ging de koffer altijd mee terwijl half Tiel er nog bij kon en van zichzelf woog ie al 5,6 kg. dus dat is best veel. Nu heb ik dus een kleinere koffer gekocht die dus ook lichter is en hopelijk bespaart ons dat bij betalen op de vlucht naar Melbourne want dat moesten we nu dus wel doen. Vier kilo overgewicht = AUS$ 40,= en we hebben geen zin om dat nog eens 2 of 3 keer te moeten betalen. En thuisgekomen bleek alles prima te passen in de nieuwe koffer en dus blijft de oude hier achter, hij heeft z'n best gedaan de afgelopen jaren!

We zitten trouwens in een heel mooi, hip hotel met een lekkere ruime kamer. Op 7 december komen we hier weer terug, dan blijven we hier 1 nachtje slapen en vertrekken dan de volgende dag naar Melbourne. Maar eerst gaan we vandaag de camper ophalen en rijden dan richting Margaret River. We gaan ons reisschema aanpassen want door de afgelopen 2 weken is wel gebleken dat we toch soms weinig van de plaatsen zien waar we aankomen omdat we dan weer snel doormoeten. We rijden nu eerst vandaag naar MR, blijven daar 2 nachtjes en rijden dan weer door naar de volgende plaats en blijven daar dan weer 2 nachtjes of zo, we zien nog wel. Morgen hebben we in ieder geval een wine- en foodtour en die gaat ons langs allerlei 'wineries' (daar waar ze wijn maken) brengen en de kaas- en chocoladefabriek. Ook zit er een lunch bij en zijn we dus van 10.00 uur tot 17.00 uur onder de pannen, kijken hoe kachel we aankomen 's avonds. We proberen om volgende week zaterdag weer in de buurt van Perth te zijn want in deze omgeving willen we ook nog een aantal dingen doen; Kings Park (botanische tuin), zwemmen met wilde dolfijnen, de walvistrek volgen en naar de dierentuin.

Maar eerst maar eens rijden, vandaag weer zo'n 5 uur. Het is hier gelukkig minder warm dan aan de oostkust, vandaag wordt het 26 graden en de komende dagen 23. Ook 's nachts gelukkig niet al te warm voor de camper, max. 11 graden. We zijn benieuwd hoe het zal gaan, vechten we elkaar de 'tent' uit of gaan we heel erg genieten? We gaan van het laatste uit!

Jullie horen ons weer.................. de mazzel!

X

Reacties

Reacties

marijke en nico

Goedemorgen.
Wij zijn net op (zondagochtend 9 uur)
Het weer is nog helemaal niets. Toch maar een stukje lopen.
Dan is het bij jullie beter. Het verhaal was weer leuk.Heb het net gelezen.
Veel plezier in de camper en fijne dagen.
groetjes Marijke en Nico

Gerrit

Nou, ik ben benieuwd of dat lukt om je reissnelheid bij te stellen. Jullie gaan als een speer alsof je heel Australie gezien wilt hebben voor je weer naar het kikkerlandje terugkomt.

ik volg jullie verhalen met veel plezier. Enne, Monique, tof hoor dat skydiven.

Groetjes, Gerrit

ans

Het blijft genieten van jullie mooie reisverhalen.
Mo, wat ben je toch stoer!!!!!
Wat een mooie foto's!!!!!!
Neem voor ons maar een kleine koala mee?? hahaha.

Hier is het 21 graden, maar dan wel in huis hoor!!!!

Veel liefs van ons,
bey bey.

De Bikkies

Misssssssssss you...........................

Thanx voor the hug on hyves

XX

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!