PaulenMoos.reismee.nl

Weer terug naar Bangkok.... (Dag 5)

Jammer, de 2 dagen excursie zitten er alweer op. Wat was het hier mooi en wat een verschil met Bangkok. Begrijpelijk dat het hier in de weekenden drukker is als de Bangkokkenezen deze kant opkomen en gaan genieten van de rust en de mooie natuur. Wat hebben wij plezier gehad met onze gidsen en Christoph en Karolin, ook zij gaan vandaag verder met hun trip. We vertrekken om 9.00 uur (beetje vast tijdstip deze vakantie) en rijden richting Bangkok, veel krijgen we er niet van mee want onze luikjes vallen na een uurtje rijden alweer dicht. In Bangkok aangekomen ga ik eerst beginnen met het updaten van de reisverslagen en de foto’s anders kom ik hopeloos achter te liggen. Op een beetje goeie dag ben ik toch wel 1,5 uur kwijt met schrijven, foto’s uitzoeken, resizen van de foto’s en alles uploaden. Maar ja, het blijft leuk om te doen als je dus mar niet achterloopt. Terwijl Paul ligt te slapen begin ik met de schrijverij, over een uurtje of 2,5 willen we nog even naar Chinatown. Deze Chinatown is tevens de grootste ter wereld en is een absolute aanrader voor toeristen. Zeker als je van fotografie houdt moet je dit ’s avonds gezien hebben zeggen de gidsen. Nou, ik sta te trappelen….

Om half 5 vertrekken we met de taxi maar wat duurt dit ritje lang, Bangkok is zo rete-druk in de spitstijd maar ja, lopen is echt te ver. Dus geduld Moossie, geduld…. Als we aankomen is het nog licht en lopen direct naar de Wat Traimit, (Tempel van de Gouden Boeddha). Dit beeld 3 mtr. hoog en 5,5 ton zwaar. Dit beeld in Sukhotai-stijl, is het grootste gouden beeld ter wereld en werd ongeveer 40 jaar geleden ontdekt. Een pleisteren muur van een tempel werd toen verplaatst viel van een kraan. De Wat Traimit zelf stamt uit de 13de eeuw. Op zich hartstikke interessant om even te zien maar helaas voor ons, de tempel sluit om 17.00 uur dus we kunnen allen de buitenkant even bekijken en die is ook wel indrukwekkend.

Dan de straten van Chinatown maar weer in, kijken of we nog wat te eten kunnen scoren. Allerlei interessante winkels komen we tegen, veel kruidenwinkels met allerlei gedroogde items. Volgens de Chinese geneeswijze zouden dat zomaar tijgerballen, berenoren, neushoorn-hoorn etc. kunnen zijn. Ik koop wel een potje echte tijgerbalsem, dat hielp goed tegen de insectenbetenjeuk van de week en wie wil er nou geen originele tijgerbalsem, spotgoedkoop ook hier! Verderop in de straten beginnen langzaam de straatkokkies hun boeltje uit te stallen, er zijn er al veel die aan het koken zijn maar er moeten er nog veel beginnen. Je kijkt je ogen uit! Veel verse? vissen, in deze wijk staan ze trouwens ook enorm bekend om de originele haaienvinnensoep en de vogelnestjessoep (zeer exclusief allebei). We slaan deze items even over maar onze smaakpapillen maken overuren. Wat een heerlijkheden maar waar zouden we moeten eten, wat is veilig? Ze zeggen altijd “daar waar de meeste Westerlingen zitten” kun je eten maar weet je wat het gekke is, wij zien helemaal niet zoveel Westerlingen. Niet hier in Chinatown maar in heel Bangkok niet. De Patpong-markt, ja daar was het een en al toerist maar verder….. We besluiten dan ook naar de Texas Suki te gaan, een tent die op Internet beschreven staat. Hun slogan is “eat like a king at pocket-friendly prices”. Nou vonden wij dat wat overdreven, het is was goed, niet meer en niet minder. Wat je wel in dit soort restaurant ziet is dat ze veel gebruiken maken van de hot-pot, zeg maar een soort gourmetpan. Je krijgt alles rauw en dat moet dus in die pan gekookt worden. Niet iets wat wij nou heel lekker vinden. Wij houden het lekker bij gestoomde (voor mij) en gebakken rijst voor Paul met wat wontons.

Als we na het eten richting de weg lopen voor een tuk tuk komen we langs een massagesalon die we al eerder zagen. Zullen we???? We zullen! En zo worden we naar binnen begeleid door de manager waarna de masseurs/masseuse die nog niet aan het werk zijn giechelen “oehhh big”. Ja ja dames en heren, prepare yourself voor maatje 42 en 45, we zullen ervoor zorgen dat jullie wat te doen hebben! 1uur voetmassage voor €6,=, en dan denken wij dat dit niet eens de goedkoopste salon is maar dat maakt niet uit. Wij kiezen 45 min. voeten en dan nog 15 min. nek/schouder/hoofd. Er ligt zelfs iemand heerlijk te slapen en na wat moeite te hebben met ontspannen kom ik eindelijk ook tot rust. Mijn arme teentje vindt niet alles leuk maar ik heb gezegd dat ie even niet moet zeuren…. Herboren lopen we met onze geoliede voetjes na een uurtje weer naar buiten, dat was lekker!!!! We kunnen er weer een paar dagen tegenaan…




Reacties

Reacties

Jacqueline Statz

Het klinkt allemaal zo indrukwekkend, en dan die massage dat lijkt mij ook zo lekker.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!