PaulenMoos.reismee.nl

En toen...... (Dag 1)

… was daar alweer de 5e dag en heb ik nog geen verslag op de site gezet. Ach je kent het wel, dag 1 en 2 gebeurt er nog niet veel, je denkt “doe ik morgen wel” en dan blijkt dat je 2 dagen geen Internet hebt. Jammerrrrr…… Maar wat is er allemaal al gebeurd? Een update…

Zondag op maandag een uitstekende vlucht gehad met KLM. Comfortstoelen geboekt en we hadden gelukkigerwijs ook nog extra beenruimte dus ons hoorde je niet klagen. Eten was ook lekker, ze hadden deze maand het thema Holland dus zaten wij lekker aan de rode kool, aardappelpuree en een balletje, heerlijk!

Ook bij aankomst ging het weer gladjes, onze transfer was geregeld en zo reed de chauffeur ons naar het kantoor van Vieng Travel waar wij nog eens allee details van ons programma doornamen. Helaas kwamen we hier voor een onaangename verrassing te staan. Ik zal het hele verhaal besparen maar door miscommunicatie aan de kant van WRC bleek dat we geen transfers hadden tussen 27 en 31 november, lekker…. NOT! Dus wij alles weer op papier gezet en de reisagent zou alles gaan regelen met WRC. Dus, op dat moment konden we toch niets meer doen en zijn we naar ons hotel gereden. Het Royal Princess Hotel, van buitenaf perfect en het schijnt ook nog eens heel centraal te liggen wat achteraf dus ook klopt. Prachtige, ruime kamer met heerlijke bedden, je hoort ons niet klagen! Alles uitgepakt, even snel geluncht in 1 van de restaurants van het hotel en daarna even bijslapen.

Na het slaapje van goed 2,5 uur zijn we met de taxi naar het MBK Shopping Centre gereden. Ook met de taxichauffeur moet je over de prijs onderhandelen dus het is nog even zoeken naar het juiste tarief. Vooral ’s avonds proberen ze er een slaatje uit te slaan door te zeggen dat het druk is maar so what,, had je maar geen taxichauffeur moeten worden ;-)). Gekheid hoor maar ze hebben ook gewoon meters maar ze weten dat ze dan minder verdienen maar wij willen perse de meter aan hebben. Hallo, we moeten nog 3 weken dus iedere bespaarde Baht is er eentje!

De shopping mall is groooooooooot….. Eigenlijk met hoofdletter G schrijven, allememaggies… Etages vol met winkeltjes. Echte winkeltje maar ook veel “kraampjes”. Van alles en nog wat wordt er verkocht, heel leuk om te zien! Je zou je al helemaal scheel kunnen kopen maar we houden het bescheiden en gaan alleen met Hallo Kitty haarspeldjes naar huis (nee, niet voor onszelf!). We eten bij 1 van de vele tentjes een heerlijke noodle soep en gaan dan weer richting een avondmarkt, Patpong. Nou, dat is een giller…… Hier heb je dus een aantal rijen met marktkraampjes, veel van hetzelfde. Neptassen, nept t-shirts, alles nep eigenlijk en je ziet er eigenlijk ook alleen maar toeristen. Maar wat leuk is, aan beide zijden van deze markt heb je dus Go Go-bars. Noit van gehoord? Op Internet staat oa. dit: In de welbekende Go Go bars danst (een deel van) het aanbod op een podium of op de bar. Soms dragen dames een kort rokje zonder slipje eronder. Een enkele keer dansen er dames naakt op een glazen vloer, waar u onder plaats kunt nemen (om 'sterren te kijken'). Meestal zijn de dames wel minimaal voorzien van ondergoed en wordt er gewoon op een podium of bar gedanst bij stalen palen. De prijzen zijn hier bijna altijd hoger dan in een gewone bar. In een Go Go Bar geldt ook de regel dat de persoon die meegenomen wordt 'vrijgekocht' moet worden voor die avond, door een bedrag aan de bar te betalen. Stel je dus voor, op straat astaan allerlei kerels en vrouwen met een menukaart in de hand en als je dan voorbij komt lopen wordt die kaart onder je neus gedouwd, man of vrouw, dat maakt hun niet uit. In het begin kijk je niet op zo’n kaart maar op een gegeven moment word je toch nieuwsgierig. Dus op een gegeven moment valt mijn oog op zo’n kaart en dan staat er bv. “Pussy smokes a cigarette”, Pussy eats a banana”, nou, dat laat niet veel meer aan de verbeelding over he?! Ik moest er alleen zo vreselijk om lachen want het is net alsof Pussy een persoon is…..

Nou goed, die markt hebben we dus ook snel gehad, leuk om even te zien maar ik zou er verder geen moeite voor doen. Op naar het hotel voor ons schoonheidsslaapje, daar knap ik meer van op dan een rokende pussy……. ;-)

Reacties

Reacties

Sylvia

Leuk begin van je verslag!

Meia

Wat schrijf je leuk Monique, ik zie het voor me. Voor mij een goede voorbereiding op onze reis naar Thailand, eind november. Zondag infodag bij Fox!

Gerard

Mooi begin.

esther noorland

Nou, jullie hebben een slecht begin en een goed begin van de vakantie. Maar zo to horen niks te klagen. Geniet ervan samen.

Nico en Marijke

Fijn dat jullie genieten. Het weer is natuurlijk ook prima.
Hier is het momenteel behoorlijk koud.
Nog een hele mooie tijd.
Groeten marijke en Nico
PS Ik heb alleen een mailtje met jullie vluchtgegevens.
Kan ik jullie nog telefonisch of per mail bereiken?

Monique

Bellen niet Marijke, is veel te duur (vandaar dat we vroegen of jij ook Skype erop wilde zetten), mailen kan altijd..

Bikkies

LEUK!!!
We kijken uit naar de volgende verhalen .... VEEL plezier nog
Dikke kuSS

Maurice en Monique

Hoi buren!
Leuk om zo wat van jullie te lezen! Sevilla was ook prachtig, mooie stad. Helaas was het weer niet zo best, veel regen, maar gelukkig af en toe ook zon. Veel gezien.
Groet van het altijd gezellige Damveld! :-)
Mo en Mau

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!